Σαλάτα με Σπανάκι, Πατάτα και Αβγό

Σαλάτα με Σπανάκι, Πατάτα και Αβγό

Υλικά

• 18 μικρές φρέσκες πατάτες κομμένες στη μέση
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 6 αβγά
• 4 φέτες μπέικον φιλοκομμένες
• 200 γρ. μικρό σπανάκι, μόνο τα φύλλα
• 2 κουταλιές άσπρο κρασόξιδο
• 2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατώστε μέσα σε ταψί τις πατάτες με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήστε τες ξεσκέπαστες σε πολύ καυτό φούρνο 25 λεπτά. Στο μεταξύ βάλτε τα αβγά με νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό, σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα 10 λεπτά. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα και ξεπλύντε τα με κρύο νερό. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα στα τέσσερα. Ψήστε το μπέικον σε μεγάλο ζεσταμένο τηγάνι χωρίς λάδι, ώσπου να ξεροψηθεί. Στραγγίστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατώστε απαλά σε μεγάλο μπολ το μπέικον, τις πατάτες, τα αβγά και το σπανάκι. Χτυπήστε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε με αυτά τη σαλάτα.


Σχόλια