Φιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα

Φιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα

για 4 άτομα
• 4 φιλέτα γλώσσας (1 κιλό περίπου)
• 3/4 φλιτζ τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
• ρίyανη
• λάδι (για το τηγάνισμα)
• αλάτι, πιπέρι
• χυμό λεμονιού
• μερικά ντοματίνια
• ρίγανη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Καλοπλένετε τα φιλέτα, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Πλένετε τα ντοματίνια, τα κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδα και ανακατεύετε.
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ανακατεύετε σε ένα πιάτο το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη. Περνάτε τα ψάρια ένα-ένα από το μείγμα, και τα πανάρετε πάνω-κάτω.
Τηγανίζετε τις γλώσσες στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τις γλώσσες πάνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν.
Μεταφέρετε τα φιλέτα όσο είναι ακόμη ζεστά σε πιάτα και δίπλα τους μοιράζετε τα ντοματίνια. Εάν θέλετε, τις περιχύνετε με χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και φρεσκοτριμένο πιπέρι. μαγειρέμστος για να απολαύσετε τη γλώσσα με τη μοναδική, λεπτή γεύση τησ
.
πηγή : Νικ. Τσελεμεντές

Σχόλια