ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

Υλικά
1/2 κιλό κιμάς
1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κρεμμύδι,
2 αβγά
λίγος δυόσμος
3 ντομάτες μέτριες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 ποτήρι ούζο ελάχιστη ζάχαρη
2 φέτες ψωμί
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι μαυροπίπερο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ λάδι



Εκτέλεση

Αλέθουμε τον κιμά 2 φορές. Τον βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε την ρίγανη, το ούζο το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα αυγά , το αλάτι και το πιπέρι, τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά και τα αφήνουμε να περιμένουν 2 ώρες. Πλάθουμε με το μίγμα μεγάλους κεφτέδες τους τηγανίζουμε με το λάδι και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα. Στο λάδι που έμεινε από το τηγάνισμα ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, λίγο λάδι ακόμη, την ζάχαρη, τις ντομάτες κομμέ-νες σε μεγάλες φέτες και λίγο αλάτι και τα βράζουμε. Πριν οι ντομάτες γίνουν σάλτσα τις ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.


πηγή : συνταγές της Λωξάντρας

Σχόλια