Πένες με ντοματούλες και τυριά
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά, να μείνουν ΑΙ dente. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα που έβρασαν.
Βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι σε κατσαρόλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά - σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τη μουστάρδα.
Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την άσπρη σάλτσα, το Θυμάρι, το τυρί και τις ντοματούλες. Τα αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με τα τρίμματα ψωμιού και επιπλέον παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.
- 400 γρ. πένες
- 25 γρ. Βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι για ύλες τις χρήσεις
- 425 ml γάλα
- 50 m1 κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. μουστάρδα
- 1 κουτ. φυλλαράκια Θυμαριού
- 150 γρ. τυρί να λιώνει (κασέρι, ρεγκdτο) σε κομμάτια
- 100 γρ. ντοματούλες τσέρι κομμένες στη μέση
- 3-4 κουτ. τρίμματα ψωμιού
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά, να μείνουν ΑΙ dente. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα που έβρασαν.
Βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι σε κατσαρόλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά - σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τη μουστάρδα.
Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την άσπρη σάλτσα, το Θυμάρι, το τυρί και τις ντοματούλες. Τα αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με τα τρίμματα ψωμιού και επιπλέον παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.