Κοτόπούλο τηγανητό
Υλικά
1 κοτόπουλο
2 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι
1 κουτ. τσαγιού κοφτό πάπρικα (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι λάδι,
βούτυρο μαϊντανό,
λεμόνι
Εκτέλεση
Χωρίζετε το κοτόπουλο σε 10 κομμάτια: δυο από κάθε μπούτι, δυο φτερούγες, δυο στήθη και την πλάτη κομμένη στη μέση. Βάζετε σε χαρτοσακούλα το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι) και το πιπέρι. Βάζετε μέσα τμηματικά τα κομμάτια του κοτόπουλου, κλεί-νετε τη σακούλα και την κινείτε. "Ετσι Θ' αλευρωθούν παντού. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι ως ένα δάκτυλο λάδι και βούτυρο και τηγανίζετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου, χωρίς να
τα τρυπάτε. Ελαπώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί μισή περίπου ώρα, ή ωσότου μαλακώσει (γυρίζετε τα κομμάτια μια ή δυο φορές κατά το διάστημα αυτό). Το ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί μερικά λεπτά για να γίνει η πέτσα τραγανή. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με τέταρτα λεμονιού και με κλωναράκια μαϊντανού, σκέτο ή με νόστιμη σάλτσα ντομάτας, στην οποία χρησιμοποιείτε το βούτυρο του τηγανιού.
Υλικά
1 κοτόπουλο
2 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι
1 κουτ. τσαγιού κοφτό πάπρικα (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι λάδι,
βούτυρο μαϊντανό,
λεμόνι
Εκτέλεση
Χωρίζετε το κοτόπουλο σε 10 κομμάτια: δυο από κάθε μπούτι, δυο φτερούγες, δυο στήθη και την πλάτη κομμένη στη μέση. Βάζετε σε χαρτοσακούλα το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι) και το πιπέρι. Βάζετε μέσα τμηματικά τα κομμάτια του κοτόπουλου, κλεί-νετε τη σακούλα και την κινείτε. "Ετσι Θ' αλευρωθούν παντού. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι ως ένα δάκτυλο λάδι και βούτυρο και τηγανίζετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου, χωρίς να
τα τρυπάτε. Ελαπώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί μισή περίπου ώρα, ή ωσότου μαλακώσει (γυρίζετε τα κομμάτια μια ή δυο φορές κατά το διάστημα αυτό). Το ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί μερικά λεπτά για να γίνει η πέτσα τραγανή. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με τέταρτα λεμονιού και με κλωναράκια μαϊντανού, σκέτο ή με νόστιμη σάλτσα ντομάτας, στην οποία χρησιμοποιείτε το βούτυρο του τηγανιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!