Τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Υλικά

  • 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα 
  • 4 κουτ. σόγια σος 
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη  
  • 2 κλωναράκια σέλερι σε φέτες 
  • 11/2 φλ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 
  •  1 πράσινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη 
  •  4 φλ ρύζι βρασμένο και κρύο 
  •  2 καρότα σε μπαστουνάκια 
  •  3/4 φλ. αρακάς (κατεψ.) 
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες 
  • 1 Καρότο σε ροδέλες για το γαρνίρισμα 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε μπολ τα αυγά με 1 κουταλιά από τη σόγια σος και αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή γουοκ και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά. Ρίχνετε μέσα το μίγμα των αυγών και ανακατεύετε, να γίνει η ομελέτα κομματάκια. Μόλις «σφίξουν» τα αυγά, τα βγάζετε από το σκεύος και ψιλοκόβετε τυχόν μεγάλα κομμάτια της ομελέτας.
Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το ζεσταίνετε. Τηγανίζετε το σέλερι για 1 λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Τηγανίζετε για 1-2 λεπτά ακόμα ή ώσπου να γίνουν τραγανά τα λαχανικά. Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, τα καρότα και τον αρακά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σόγια σος και ανακατεύετε για 4-6 λεπτά ή ώσπου να ζεσταθούν πολύ καλά τα υλικά. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ομελέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα, γαρνίρετε με ροδέλες καρότου και σερβίρετε.

Σχόλια