Μπακαλιάρος σύβραση
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού, από πάνω βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και, τέλος, τα φιλέτα μπακαλιάρου. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα λαχανικά, περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και α-φήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (σε μέτρια προς δυνατή) και βράζουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό, αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και πασπαλίζουμεμε το μαϊντανό. Με το δυνατό βράσιμο στο τέλος και το λαδολέμονο, η σάλτσα του φαγητού δένει.
Σερβίρουμε από ένα φιλέτο μπακαλιάρου σε κάθε πιάτο και συνοδεύουμε μετα λαχανικά και τη σάλτσα.
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (ή πέρκας ή γλώσσας),
- 200 γρ. το καθένα,
- φρέσκα ή κατεψυγμένα 3 κρεμμύδια,
- σε φέτες 3 πατάτες, βιολογικής καλλιέργειας, σε λεπτές φέτες
- Ι καρότο, βιολογικής καλλιέργειας, σε φέτες
- Ι κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- Ι/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κυμός από
- 2 λεμόνια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο
- πιπέρι
- Ι κουτ. σούπας μdιντανός, ψιλοκομμένος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού, από πάνω βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και, τέλος, τα φιλέτα μπακαλιάρου. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα λαχανικά, περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και α-φήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (σε μέτρια προς δυνατή) και βράζουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό, αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και πασπαλίζουμεμε το μαϊντανό. Με το δυνατό βράσιμο στο τέλος και το λαδολέμονο, η σάλτσα του φαγητού δένει.
Σερβίρουμε από ένα φιλέτο μπακαλιάρου σε κάθε πιάτο και συνοδεύουμε μετα λαχανικά και τη σάλτσα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!