Γεμιστά με τραχανά (πλιγούρι)


Γεμιστά με τραχανά (πλιγούρι)

Υλικά



  •  5 ντομάτες 
  • 5 μελιτζάνες 
  • 4 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς 
  • 5 πιπεριές 
  • 1 ποτήρι περίπου λάδι 
  • 1 αυγό 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα 
  • 100 γραμμ. περίπου τυρί φέτα 
  • λίγος δυόσμος πιπέρι, αλάτι 
  • κρεμμύδι 


Εκτέλεση


 Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις προετοιμάζουμε για το γέμισμα. Προετοιμάζουμε επίσης και τις ντομάτες, κουφωνοντάς τες με τον γνωστό τρόπο και βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές. Γιαχνίζουμε στο λάδι λίγο το κρεμμύδι και το βγάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα, τον τραχανά, το αυγό, το αλάτι, τον δυόσμο, το πιπέρι και το τυρί χοντροκομμένο. Προσθέτ
ουμε και το εσωτερικό της ντομάτας και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένα μίγμα. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μίγμα που ετοιμάσαμε και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Τρίβουμε από πάνω και άλλο τυρί και τις ψήνουμε στον φούρνο.

Σχόλια