Κέικ με σοκολάτα και φρούτα
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε, να λιώσουν. Σε μεγάλο μπολ με μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε, να ενωθούν. Ρίχνετε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε, να γίνει απαλό μίγμα, και ρίχνετε μέσα τα φρούτα εκτός από μερικά που Θα τα κρατήσετε για διακόσμηση.
Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος. Σκορπάτε επάνω τα φρούτα που έχετε κρατήσει για διακόσμηση και ψήνετε για 50 λεπτά -1 ώρα. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Υλικά
- 350 γρ. σοκολάτα κουΒερτούρα σε κομμάτια
- 200 γρ. Βούτυρο
- 3 αυγά
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 κουτ. γλ μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. κόκκινα φρούτα (Βατόμουρα ή φράουλες) (κατεψ. ή φρέσκα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε, να λιώσουν. Σε μεγάλο μπολ με μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε, να ενωθούν. Ρίχνετε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε, να γίνει απαλό μίγμα, και ρίχνετε μέσα τα φρούτα εκτός από μερικά που Θα τα κρατήσετε για διακόσμηση.
Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος. Σκορπάτε επάνω τα φρούτα που έχετε κρατήσει για διακόσμηση και ψήνετε για 50 λεπτά -1 ώρα. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!