ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  •  4 χοιρινές μπριζόλες από το καρέ 
  • 3/4 κιλού πατάτες πολύ μικρές 
  • 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο λάδι για το τηγάνισμα των πατατών 
  • αλάτι, πιπέρι χυμός λεμονιού 1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο 


Για την σαλτσα

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδόξυδο 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο 
  • κλωναράκια σέλινου και μαιντανού 
  • λίγο θυμάρι 
  • μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο 




ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της σάλτσας. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τις πέτσες και το πολύ λίπος, τις χτυπάμε με τον μπαλντά να πλατύνουν, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις βάζουμε στην λεκάνη με την σάλτσα και τις αφήνουμε για 2 ώρες γυρίζοντας τες κάθε τόσο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε ολόκληρες μέσα σε λεκάνη με καθαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Μισοτηγανίζουμε και τις πατάτες σε καυτή φριτούρα και τις αδειάζουμε στο πυρέξ, γύρω γύρω από τις μπριζόλες. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το βούτυρο που τηγανίστηκαν οι μπριζόλες και με ένα ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο, να αποτελειώσουν μαζί το ψησιμό τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας στο κέντρο τις μπριζόλες και γύρω τους τι πατατούλες. Αφαιρούμε το λί-πος τους από την σάλτσατους, την ζεσταίνουμε καλά και την ρίχνουμε επάνω στις μπριζόλες.

Σχόλια