ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ με Φρούτα - Γρανίτα ντακίρι με φράουλες

ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ 
Φρούτα με μπισκότα, γιαούρτι και μαρμελάδα 


(για 6 μερίδες) 
500 γρ. ποικιλία φρέσκων φρούτων 
6 μπισκότα τύπου πτι μπερ 
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό 
200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας 
Χρόνος προετοιμασίας Ι 0' 
 Πλένουμε, καθαρίζουμε και
κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα. Τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια. Σε κάθε ποτήρι χοντροτρίβουμε πάνω από τα φρούτα Ι μπισκότο και προσθέτουμε Ι κουτ. σούπας γιαούρτι. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με Ι -2 κουτ. σούπας νερό ώστε να γίνει πιο ρευστή και πριν σερβίρουμε βάζουμε Ι κουτ. σούπας σε κάθε ποτήρι. 

Στέλιος Παρλιάρος 



Γρανίτα ντακίρι με φράουλες

Μερίδες 6
• Ετοιμο σε 10 λεπτά + χρόνος στην κατάψυξη

1/2 φλ νερό
1/2 φλ ζάχαρη
1 1/4 φλ χυμός λεμονιού
1 6 φλ φράουλες
1 1/, φλ λευκό ρούμι
1 Φράουλες,
φέτες λεμονιού
και φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

Ζεσταίνετε το νερό και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσει. Αδειάζετε το σιρόπι σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Αδειάζετε τις φράουλες σε μπλέντερ και τις χτυπάτε, να γίνουν πουρές. (Αν θέλετε τις περνάτε από σουρωτήρι για να φύγουν οι σπόροι τους.) Αδειάζετε τον πουρέ της φράουλας και το ρούμι στο μίγμα με το σιρόπι. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε μεταλλικό σκεύος.
Βάζετε στην κατάιμυξη για 3 ωρες, ανακατεύοντας τη γρανίτα κάθε 1 ώρα. Λίγο πριν σερΒίρετε, αδειάζετε το μίγμα σε μπλέντερ και χτυπάτε για 5 δευτερόλεπτα. Αδειάζετε σε ψηλά ποτήρια, γαρνίρετε με φράουλες, φέτες λεμονιού, φυλλαράκια δυόσμου και σερΒίρετε.

Σχόλια