31 Μαΐου, 2020

Νταβάς με χοιρινό

Νταβάς με χοιρινό

Υλικά


  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι, 
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από πλευρό, 
  • 4 σκελίδες σκόρδο, 
  • 1 φλιτζ. ξύδι, 
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο, 
  • 2 κουταλιές πελτές ντομάτας, 
  • λίγη ρίγανη αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση



Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το κόβουμε μέτρια κομμάτια και τα καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το ανάλογο λάδι ή βούτυρο, την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα φέρνουμε 2-3 βόλτες και τα ρίχνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε νερό όσο να σκεπαστούν, σκεπάζουμε το ταψί με την γάστρα, το αφήνουμε 2 ώρες να βράσει και το κατεβάζουμε με ανάλογο ζουμί. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το στουμπάμε καλά, το ανακατεύουμε με ξύδι και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνοντας το σε όλη την επιφανειά του για να πάει παντού. Μπορεί να μαγειρευτεί και σε κατσαρόλα αλλά στην γά
στρα γίνεται πιο νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...