Νταβάς με χοιρινό
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το κόβουμε μέτρια κομμάτια και τα καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το ανάλογο λάδι ή βούτυρο, την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα φέρνουμε 2-3 βόλτες και τα ρίχνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε νερό όσο να σκεπαστούν, σκεπάζουμε το ταψί με την γάστρα, το αφήνουμε 2 ώρες να βράσει και το κατεβάζουμε με ανάλογο ζουμί. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το στουμπάμε καλά, το ανακατεύουμε με ξύδι και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνοντας το σε όλη την επιφανειά του για να πάει παντού. Μπορεί να μαγειρευτεί και σε κατσαρόλα αλλά στην γά
στρα γίνεται πιο νόστιμο.
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι,
- 1 κιλό κρέας χοιρινό από πλευρό,
- 4 σκελίδες σκόρδο,
- 1 φλιτζ. ξύδι,
- 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο,
- 2 κουταλιές πελτές ντομάτας,
- λίγη ρίγανη αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το κόβουμε μέτρια κομμάτια και τα καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το ανάλογο λάδι ή βούτυρο, την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα φέρνουμε 2-3 βόλτες και τα ρίχνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε νερό όσο να σκεπαστούν, σκεπάζουμε το ταψί με την γάστρα, το αφήνουμε 2 ώρες να βράσει και το κατεβάζουμε με ανάλογο ζουμί. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το στουμπάμε καλά, το ανακατεύουμε με ξύδι και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνοντας το σε όλη την επιφανειά του για να πάει παντού. Μπορεί να μαγειρευτεί και σε κατσαρόλα αλλά στην γά
στρα γίνεται πιο νόστιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!