
Υλικά
- 1/3 κούπαςβούτνρο σε Θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/3 κούπες ζάχαρη (κρατάμέ χωριστά το 1/3)
- 2 αυγά,
- 1 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 1/2 κοντ. γλυκού μπέικιν πάονντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα γάλα ξύσμα ενός λεμονιού χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη μία κούπα ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε γάλα και το ξύσμα. "Εχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βουτυρώσει μια φόρμα (μακρό-στενη) για κέικ. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας. Στο μεταξύ έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη που περίσσεψε (1/3 κούπας) με το χυμό λεμονιού. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο το κέικ μας το περιχύνουμε με το χυμό και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να απορρο-φηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.