Φρικασέ με αρνί η με κατσίκι
Υλικά
Υλικά
- 1 μίσο κιλό κρέαs
- 2 μαρούλια μεγάλα
- Χυμό 3 λεμονιών
- 3 αβγά
- λίγοs άνηθοs
- 2-3 κομμάτια σέλινο χοντρό (σέλερι)
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο νερό αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε λίγο χοντρά και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο και τον άνηθο. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέαs, που το έχουμε κόψει σε κομμάτια και το έχουμε πλύνει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο ώσπου να μαραθούν. Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα με λίγο νερό, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι. Μετά από 30 λεπτά βράσιμο προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια. Αυτό το κρέαs δε Θέλει βράσιμο περισσότερο από 1 ώρα και 30 λεπτά. 'Οταν βράσει το φαγητό και μείνει με ελάχιστο Ζουμί, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγολέμονο και τα ανακατεύουμε.
- Για το αβγολέμονο
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε του κρόκου, το χυμό λεμονιού και λίγο ζεστό Ζουμί από το φαγητό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!