Αρωματικό χοιρινό
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε την παρμεζάνα, το ψωμί, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε με μπαλταδάκι τις μπριζόλες να πλατύνουν ή τις σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τις πιέζετε με πλάστη, να «ανοίξουν». Τις πασπαλίζετε με το μίγμα του ψωμιού και από τις δύο πλευρές, να καλυφθούν καλά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζε-τε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά ή ώσπου να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Ετοιμάζετε τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συ
σκευασίας, τον ανακατεύετε με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τον πουρέ πατάτας σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε με φέτες από τηγανισμένα κολοκυθάκια.
Υλικά
- 25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουτ. ψωμί χωριάτικο θρυμματισμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαίντανός ψιλοκομμένος
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 500 γρ. πουρές πατάτας
- 1 κουτ. μουστάρδα με σπόρους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Ξύσμα
- λεμονιού
- 2-3 κουτ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε την παρμεζάνα, το ψωμί, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε με μπαλταδάκι τις μπριζόλες να πλατύνουν ή τις σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τις πιέζετε με πλάστη, να «ανοίξουν». Τις πασπαλίζετε με το μίγμα του ψωμιού και από τις δύο πλευρές, να καλυφθούν καλά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζε-τε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά ή ώσπου να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Ετοιμάζετε τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συ
σκευασίας, τον ανακατεύετε με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τον πουρέ πατάτας σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε με φέτες από τηγανισμένα κολοκυθάκια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!