Ψάρια γεμιστά με ψωμί
Υλικά
• 2 ψάρια (500 γραμ. περίπου το καθένα)
• 5-6 φέτες ψωμί ψίχα (μπαγιάτικο)
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουτ. σούπας ρίγανη
• 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•λαδολέμονο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθιά τους. Τα πλένετε καλά με άφθονο νερό, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τρίβετε την ψίχα του ψωμιού να γίνει σαν χοντρός τραχανάς και τη ρίχνετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λάδι και το λεμόνι. Τα ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στο γκριλ. Μοιράζετε το μείγ-μα της γέμισης στα δύο και γεμίζετε τις κοιλίτσες των ψαριών. (Εάν θέλετε, ράβετε τα ανοίγματα για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο).
Αλείφετε τα ψάρια με ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε στη σχάρα του φούρνου σας. Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου, φρο-ντίζοντας να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές. (Μόλις ψηθούν από τη μια πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη).
Υλικά
• 2 ψάρια (500 γραμ. περίπου το καθένα)
• 5-6 φέτες ψωμί ψίχα (μπαγιάτικο)
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουτ. σούπας ρίγανη
• 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•λαδολέμονο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθιά τους. Τα πλένετε καλά με άφθονο νερό, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τρίβετε την ψίχα του ψωμιού να γίνει σαν χοντρός τραχανάς και τη ρίχνετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λάδι και το λεμόνι. Τα ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στο γκριλ. Μοιράζετε το μείγ-μα της γέμισης στα δύο και γεμίζετε τις κοιλίτσες των ψαριών. (Εάν θέλετε, ράβετε τα ανοίγματα για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο).
Αλείφετε τα ψάρια με ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε στη σχάρα του φούρνου σας. Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου, φρο-ντίζοντας να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές. (Μόλις ψηθούν από τη μια πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη).
πηγή: Νικ. Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!