27 Μαΐου, 2020

Κολοκύθα με φάβα

Κολοκύθα με φάβα 

Υλικά

  •  1 κουτ. ελαιόλαδο 
  •  2 κρεμμύδια σε ροδέλες 
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ) 
  • 2 κουτ. γλ σπόροι κύμινου 
  •  100 γρ. φάΒα 
  •  1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου 
  •  1 κιλό κολοκύθα σε κύΒους 
  •  2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τους σπό-ρους του κύμινου για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε τη φάβα και τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να βράσουν. 
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Ρίχνετε μέσα την κολοκύθα και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφρά με πιρούνι. 
Αν δεν σας αρέσει η φάβα, μπορείτέ να την αντικατασrήσετε με άσπρα μικρά φασόλια. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα φασόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο Βρασίματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...