Φριτάτα με τόνο

Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τα τρίμματα με την παρμεζάνα. Βουτυρώνετε φόρμα τάρτας και την πασπαλίζετε με λίγο από το μίγμα των τριμμάτων.
Σε μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα τρίμματα με το τυρί κρέμα και τους κρόκους και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε μέσα τον τόνο, τον αρακά και τον μαϊντανό και ανακατεύετε, να ενωθούν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μίγμα των κρόκων και του τόνου.
Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 20 λεπτά. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα παρμεζάνα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Υλικά
- 5Ο γρ. τρίμματα από φρέσκο ψωμί
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 αυγά χωρισμένα
- 200 γρ. τόνος (σε λάδι κονσ.) στραγγισμένος
- 200 γρ. αρακάς
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τα τρίμματα με την παρμεζάνα. Βουτυρώνετε φόρμα τάρτας και την πασπαλίζετε με λίγο από το μίγμα των τριμμάτων.
Σε μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα τρίμματα με το τυρί κρέμα και τους κρόκους και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε μέσα τον τόνο, τον αρακά και τον μαϊντανό και ανακατεύετε, να ενωθούν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μίγμα των κρόκων και του τόνου.
Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 20 λεπτά. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα παρμεζάνα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.