23 Μαΐου, 2020

Φριτάτα με τόνο

Φριτάτα με τόνο

Υλικά
  •  5Ο γρ. τρίμματα από φρέσκο ψωμί 
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • 500 γρ. τυρί κρέμα 
  • 1 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 2 αυγά χωρισμένα 
  • 200 γρ. τόνος (σε λάδι κονσ.) στραγγισμένος 
  • 200 γρ. αρακάς 

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τα τρίμματα με την παρμεζάνα. Βουτυρώνετε φόρμα τάρτας  και την πασπαλίζετε με λίγο από το μίγμα των τριμμάτων.
Σε μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα τρίμματα με το τυρί κρέμα και τους κρόκους και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε μέσα τον τόνο, τον αρακά και τον μαϊντανό και ανακατεύετε, να ενωθούν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μίγμα των κρόκων και του τόνου.
Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 20 λεπτά. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα παρμεζάνα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...