Αρνάκι τυλιγμένο στο χαρτί
Υλικά
1 μισό κιλό αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 εκ. περίπου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
2 καρότα κομμένα σε κύβους ή ροδέλες
2 μικρές πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
150 γρ. αρακά
l πράσινη πιπεριά
150 γρ. μαργαρίνη
Ι φύλλο δάφνης Ανηθο,
θυμάρι Αλάτι, πιπέρι
Λαδόχαρτο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Οταν ροδίσει προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό ή ζωμό κρέατος, ένα φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για μία ώρα. Σοτάρουμε ελαφρά τα καρότα, τις πατάτες, προσθέτουμε τον αρακά και την πιπεριά σε φετούλες. Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το κρέας. Κόβουμε το λαδόχαρτο σε 4 μέρη διαστάσεων 40χ40 εκ. περίπου. Μοιράζουμε τα υλικά ισομερώς. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο τριμμένο θυμάρι, ντομάτα πολτοποιημένη και διπλώνουμε σε πακετάκια ή πουγκιά. Δένουμε με σπάγκο. Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με βοίπυρο, ρίχνουμε λίγο νερό γύρω-γύρω και το αφήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, λύνουμε το σπάγκο και ξεδιπλώνουμε το χαρτί.
Υλικά
1 μισό κιλό αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 εκ. περίπου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
2 καρότα κομμένα σε κύβους ή ροδέλες
2 μικρές πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
150 γρ. αρακά
l πράσινη πιπεριά
150 γρ. μαργαρίνη
Ι φύλλο δάφνης Ανηθο,
θυμάρι Αλάτι, πιπέρι
Λαδόχαρτο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Οταν ροδίσει προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό ή ζωμό κρέατος, ένα φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για μία ώρα. Σοτάρουμε ελαφρά τα καρότα, τις πατάτες, προσθέτουμε τον αρακά και την πιπεριά σε φετούλες. Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το κρέας. Κόβουμε το λαδόχαρτο σε 4 μέρη διαστάσεων 40χ40 εκ. περίπου. Μοιράζουμε τα υλικά ισομερώς. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο τριμμένο θυμάρι, ντομάτα πολτοποιημένη και διπλώνουμε σε πακετάκια ή πουγκιά. Δένουμε με σπάγκο. Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με βοίπυρο, ρίχνουμε λίγο νερό γύρω-γύρω και το αφήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, λύνουμε το σπάγκο και ξεδιπλώνουμε το χαρτί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!