11 Μαΐου, 2020

Κοτόπουλο πιλάφι

Κοτόπουλο πιλάφι

Υλικά


  • 1 κοτόπουλο 
  • 500 γραμμ. ρύζι 
  • 30 γραμμ. βούτυρο 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 κουτ. της σούπας ντομάτα πελτέ 




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο. Το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε.Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα πελτέ. Αν είναι φρέσκια ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε και την περνάμε από το τρυπητό για να φύγουν οι σπόροι. Το σκεπάζουμε με ζουμί από κρέας, αν έχουμε ή με νερό και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν ετοιμαστούν, το βγάζουμε από τη φωτιά, το σουρώνουμε με ψιλό τρυπητό, σε άλλη κατσαρόλα. Το δοκιμάζουμε στο αλάτι και υπολογίζουμε το ζουμί με
το ρύζι. Το βάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση. "Εχουμε το ρύζι έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο και το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί και τ' αφήνουμε να βράσει γύρω στα 15 λεπτά της ώρας. Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε. Τ αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά να βράσουν μαζί. Όταν ετοιμαστεί, σερβίρουμε το πιλάφι και ξεχωριστά σε πιατέλα το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...