Μπαστουνάκια ψαριού
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε το ψάρι σε μακρόστενα κομμάτια. Βάζετε το ψωμί σε μπλέντερ ή μίξερ, χτυπάτε, να γίνει τρίμματα, και το αλατο-πιπερώνετε.
Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ και βουτάτε το κάθε κομμάτι του ψαριού, ώστε να καλυφθεί καλά. Το περνάτε και από τα τρίμματα και τα ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνετε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά ή ώσπού να ροδίσουν.
Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε τα μπαστουνάκια ψαριού με ψητές πατάτες, αρακά και τη σκορδάτη μαγιονέζα.
- κιλό φιλέτο άσπρου ψαριού
- 2 αυγά
- 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- 6 κουτ. μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Ξύσμα
- λεμονιού
- Αλατοπίπερο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε το ψάρι σε μακρόστενα κομμάτια. Βάζετε το ψωμί σε μπλέντερ ή μίξερ, χτυπάτε, να γίνει τρίμματα, και το αλατο-πιπερώνετε.
Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ και βουτάτε το κάθε κομμάτι του ψαριού, ώστε να καλυφθεί καλά. Το περνάτε και από τα τρίμματα και τα ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνετε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά ή ώσπού να ροδίσουν.
Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε τα μπαστουνάκια ψαριού με ψητές πατάτες, αρακά και τη σκορδάτη μαγιονέζα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!