13 Ιουνίου, 2020

Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα

Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα

Υλικά


  • 1 κιλό γαύρος 
  • 3-4 μεγάλες ντομάτες, ώριμες (για σάλτσα) 
  • 1 ντομάτα κόκκινη πολύ σφιχτή
  •  4-5 σκελίδες σκόρδο 
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 250 γραμμ. λάδι ελιάς (α' ποιότητας) 
  • χυμός ενός ζουμερού λεμονιού 
  • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τους γαύρους, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια μαζί με τα έντερα, τους πλένουμε και τους τοποθετούμε σε σειρές, σε ορθογώνιο ταψί. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε σε λεκάνη τις ντομάτες για τη σάλτσα. Ρίχνουμε στη λεκάνη και το λάδι, το μισό μαϊντανό, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο, τα ανακατεύ-ουμε καλά και περι-χύνουμε με το μίγμα τους το γαύρο στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊ
ντανό, στολίζουμε με φέτες ντομάτας και ψήνουμε στο φούρνο 15-20 λεπτά. Σημ.: Αντί για ντομάτα, μπορούμε να ψήσουμε το γαύρο στο φούρνο με λαδορίγανη, χυμό 2 λεμονιών και (προ-αιρετικά) ψιλοκομμένο σκόρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...