02 Ιουνίου, 2020

Κοτόπουλο με σάλτσα από καρύδια

Κοτόπουλο με σάλτσα από καρύδια 

Υλικά 

  • 1 κοτόπουλο κανονικό 
  • 1 φρυγανιά μεγάλη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο. Το βράζουμε με λίγο νερό σε σιγανή φωτιά. Όταν βράσει, το στραγγίζουμε και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Μουσκεύουμε την φρυγανιά μέσα στον ζωμό από το κοτόπουλο. Κοπανάμε τα καρύδια πολύ ψιλά μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε την φρυγανιά, σrιμμένη, αλάτι, πιπέρι. Δουλεύουμε το μείγμα με κουτάλι, ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό από το κοτόπουλο, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με την σάλτσα, αφού πρώτα του δώσουμε το αρχικό του σχήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...