Λαζάνια ή πένες χωριάτικα
Υλικά
- 1/2 κιλό λαζάνια ή πένες
- 200 γραμμ. φασόλια ξερά,
- δεντρολίβανο
- καρότο
- κρεμμύδι,
- σέλινο
- 1 κόκκινη πιπέρια
- 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
- τριμμένο κεφαλοτύρι,
- λάδι βούτυρο,
- αλάτι, πιπέρι,
- βασιλικός
- 1 ποτηράκι κρασί
Μουσκεύετε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό και το πρωί τα βράζετε σε δεντρολίβανο. Τσιγαρίζετε όλα τα χορταρικά σε δύο κουταλιές λάδι και μια κουταλιά βούτυρο. Όταν ξανθύνουν, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον πελτέ λιωμένο σε 1 φλιτζ. νερό, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να ψηθούν για 3/4 της ώρας. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα και τα αφήνετε να βράσουν άλλα 10'. Βράζετε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Το ζεματάτε με καυτό βούτυρο, τους πασπαλίζετε τριμμένο κεφαλοτύρι και το σερβίρετε μαζί με τα φασόλια και την σάλτσα τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!