19 Ιουνίου, 2020

Λαζάνια ή πένες χωριάτικα

Λαζάνια ή πένες χωριάτικα 

Υλικά 

  • 1/2 κιλό λαζάνια ή πένες 
  • 200 γραμμ. φασόλια ξερά, 
  • δεντρολίβανο 
  • καρότο 
  • κρεμμύδι, 
  • σέλινο 
  • 1 κόκκινη πιπέρια 
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτας 
  • τριμμένο κεφαλοτύρι, 
  • λάδι βούτυρο, 
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • βασιλικός 
  • 1 ποτηράκι κρασί 

Εκτέλεση 

Μουσκεύετε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό και το πρωί τα βράζετε σε δεντρολίβανο. Τσιγαρίζετε όλα τα χορταρικά σε δύο κουταλιές λάδι και μια κουταλιά βούτυρο. Όταν ξανθύνουν, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον πελτέ λιωμένο σε 1 φλιτζ. νερό, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να ψηθούν για 3/4 της ώρας. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα και τα αφήνετε να βράσουν άλλα 10'. Βράζετε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Το ζεματάτε με καυτό βούτυρο, τους πασπαλίζετε τριμμένο κεφαλοτύρι και το σερβίρετε μαζί με τα φασόλια και την σάλτσα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...