ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ
Υλικά
Εκτέλεση
Μέσα σε λεκάνη ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το ρύζι μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και, αν θέλουμε ζεματισμένα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Τα γιουβαρλάκια μπορούμε να τα πλάσουμε με διάφορους τρόπους. Π.χ. ή παίρνουμε απευθείας από τη μάζα μια μικρή ποσότητα (περίπου την ίδια πάντα) και πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μακρόστενα ή στρογγυλά ή παίρνουμε αρκετή μάζα, την πλάθουμε σε μπαστούνι πάνω στον πάγκο, το κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια και μετά πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια δίνοντάς τους το σχήμα τους. Αφού πλάσουμε όλα τα γιουβαρλάκια, βάζουμε στη φωτιά χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα με νερό ή φυσικό ζωμό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν καλά τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα και το σέλινο. Ρίχνουμε μέσα το μισό βούτυρο, το ανάλογο αλάτι, το χυμό του 1 1/2 λεμονιού και, όταν βράσει, αραδιάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Μετά 30-35 λεπτά είναι έτοιμα.
Υλικά
- 3/4 του κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
- 200 γραμμ. ρύζι
- 3 κοντ. αλεύρι
- 3 κοντ. βούτύρο λίγο ψιλοκομμένο μαίντανό
- 3 κρεμμύδια
- 1 1/2 λεμόνι αλατοπίπερο
- 2 καρότα
- 1 πατάτα ψιλοκομμένη λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
Μέσα σε λεκάνη ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το ρύζι μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και, αν θέλουμε ζεματισμένα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Τα γιουβαρλάκια μπορούμε να τα πλάσουμε με διάφορους τρόπους. Π.χ. ή παίρνουμε απευθείας από τη μάζα μια μικρή ποσότητα (περίπου την ίδια πάντα) και πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μακρόστενα ή στρογγυλά ή παίρνουμε αρκετή μάζα, την πλάθουμε σε μπαστούνι πάνω στον πάγκο, το κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια και μετά πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια δίνοντάς τους το σχήμα τους. Αφού πλάσουμε όλα τα γιουβαρλάκια, βάζουμε στη φωτιά χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα με νερό ή φυσικό ζωμό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν καλά τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα και το σέλινο. Ρίχνουμε μέσα το μισό βούτυρο, το ανάλογο αλάτι, το χυμό του 1 1/2 λεμονιού και, όταν βράσει, αραδιάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Μετά 30-35 λεπτά είναι έτοιμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!