26 Ιουνίου, 2020

Μπριάμ στην Κατσαρόλα

Μπριάμ στην Κατσαρόλα

Υλικά

  • 1/2 κιλό μελιτζάνες 
  • 1 κιλό κολοκυθάκια 
  • 2-3 πιπεριές 
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια 
  • 4-5 ντομάτες μανιτάρια (προαιρετικά) 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • μαϊντανό 
  • ζάχαρη 

Εκτέλεση

Κόβετε σε κύβους τις μελιτζάνες και σε χοντρές φέτες τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με μπόλικο 
αλάτι τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Αφήνετε να μείνουν επί 30'. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Αφαιρείτε τις φλούδες από τις ντομάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα ή σε όγδοα. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στίβετε καλά. Στραγγίζετε τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια.
 Προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα σωτάρετε μαζί μερικά λεπτά. Τα βγάζετε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πήλινο γιουβέτσι. Σωτάρετε τις ντομάτες σε δυνατή φωτιά και τις ρίχνετε στο γιουβέτσι προσθέτετε τα μανιτάρια αφού τα σωτάρετε, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ένα φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. Αφήνετε να σιγοψηθούν επί 1 ώρα περίπου. Σερβίρετε το μπριάμ κρύο και πασπαλισμένο με μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...