Κοτόπουλο με αρακά

Κοτόπουλο με αρακά 

Υλικά 

  • 1 κοτόπουλο, 
  • 500 γραμμ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο, 
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κρασί, 
  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο ή λάδι, 
  • 1 κουτ. σούπας ντομάτα πελτέ, 
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο (πελτέ) και το σβήνουμε με το κρασί κι αν Θέλουμε αντί για ολόκληρο, το κομματιάζουμε. 'Υστερα παίρνουμε τον αρακά, τον καθαρίζουμε, τον πλένουμε, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. "Οταν πάρει μια - δυο βράσεις, βάζουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα λιωμένη καθώς και το αλεύρι κι αυτό λιωμένο, τ' ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε να βράσουν. "Οταν ετοιμαστεί το σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν Θέλουμε, αντί για ντομάτα, το αυγοκόβουμε με δυο - τρία αυγά. 

Σχόλια