08 Ιουνίου, 2020

Κοτόπουλο με αρακά

Κοτόπουλο με αρακά 

Υλικά 

  • 1 κοτόπουλο, 
  • 500 γραμμ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο, 
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κρασί, 
  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο ή λάδι, 
  • 1 κουτ. σούπας ντομάτα πελτέ, 
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο (πελτέ) και το σβήνουμε με το κρασί κι αν Θέλουμε αντί για ολόκληρο, το κομματιάζουμε. 'Υστερα παίρνουμε τον αρακά, τον καθαρίζουμε, τον πλένουμε, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. "Οταν πάρει μια - δυο βράσεις, βάζουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα λιωμένη καθώς και το αλεύρι κι αυτό λιωμένο, τ' ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε να βράσουν. "Οταν ετοιμαστεί το σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν Θέλουμε, αντί για ντομάτα, το αυγοκόβουμε με δυο - τρία αυγά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...