Ροδάκινο γλυκό
- 1 κιλό ροδάκινα γερά όχι πολύ ώριμα
- χυμός λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- Καθαρίζουμετα ροδάκινα και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα το καθένα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν με τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και, αφού μισοκρυώσουν, τα βάζουμε στα βάζα.
- Αν τα πιο γινωμένα αρχίσουν να σκάνε ή να λιώνουν στο βράσιμο, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και, όταν βράσουν τα υπόλοιπα, τα ξαναρίχνουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!