28 Ιουνίου, 2020

Ροδάκινο γλυκό

Ροδάκινο γλυκό 

Υλικά
 
  • 1 κιλό ροδάκινα γερά όχι πολύ ώριμα 
  • χυμός λεμονιού 
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 2 ποτήρια νερό 

Εκτέλεση 

  • Καθαρίζουμετα ροδάκινα και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα το καθένα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν με τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και, αφού μισοκρυώσουν, τα βάζουμε στα βάζα. 
  •  Αν τα πιο γινωμένα αρχίσουν να σκάνε ή να λιώνουν στο βράσιμο, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και, όταν βράσουν τα υπόλοιπα, τα ξαναρίχνουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...