13 Ιουνίου, 2020

Χοιρινό με σέλινο

Χοιρινό με σέλινο 

Υλικά

  • 500 γραμμ. χοιρινό μπούτι 
  • 1/2 κιλό σέλινο 
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 2 αυγά 
  • 2 ζουμερά λεμόνια 

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά με αλατισμένο νερό. 'Οταν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα σέλινα και όταν μισοβράσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Αφαιρούμε τα εξωτερικά λίπη και το κόκαλο από το μπούτι. Κόβουμε τα ψαχνά του σε κομμάτια και το ροδίζουμε ελαφρά σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος. Αφήνουμε να μισοβράσει το κρέας και ρίχνουμε μέσα το σέλινο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. 'Οταν ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει ώσπου να ψηθεί εντελώς και να μείνει με λίγο μόνο ζουμί. Χτυπάμε τα αυγά μετον χυμό των λεμονιών και αυγοκόβουμε το φαγητό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...