16 Ιουνίου, 2020

Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδι

Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδι




  • 1.000-1.250 γραμ. φασολάκια (φρέσκα)
  • 2-3 κρεμμύδια
  •  2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 4 ½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) ελαιόλαδο
• 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένπ)
• ξύσμα 1 λεμονιού
• αλάτι, πιπέρι



Πλένετε τα φασολάκια, τα καθαρίζετε και εάν είναι με-γάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μια 5 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

πηγη: Νικ. Τσελεμεντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...