Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδι

Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδι




  • 1.000-1.250 γραμ. φασολάκια (φρέσκα)
  • 2-3 κρεμμύδια
  •  2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 4 ½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) ελαιόλαδο
• 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένπ)
• ξύσμα 1 λεμονιού
• αλάτι, πιπέρι



Πλένετε τα φασολάκια, τα καθαρίζετε και εάν είναι με-γάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μια 5 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

πηγη: Νικ. Τσελεμεντές

Σχόλια