Πιπεριές κρασάτες

 
Πιπεριές κρασάτες 

Υλικά 

  • 8 πιπεριές πράσινες, 
  • 14 κρεμμυδάκια ή 2 κρεμμύδια ξερά 
  • 100 γραμμ. κρασί λευκό ξηρό, 
  • 2 λεμόνια

  • 100 γραμμ. λάδι, 
  • 1/2 κιλού ντομάτες κουτιού, 
  • 7-8 κόκους μπαχάρι, 
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη ρίγανη, 
  • μαϊντανός, 
  • 2 φύλλα δάφνης, 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Ανοίγετε την κονσέρβα από τις ντομά-τες, στραγγίζετε το χυμό και κόβετε τις ντομάτες κομμάτια. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα πλένετε. Στίβετε το λεμόνι, κόβετε τις πιπεριές στη μέση, βγάζετε τους σπόρους και κόβετε τις υπόλοιπες πιπεριές σε φέτες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζετε μέσα τις 
πιπεριές καιτις ψήνετε 5 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα. Μετά ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα, τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά, το κρασί και το χυμό του λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Μόλις βράσει το φαγητό, το αδειάζετε σε μια ή δύο πιατέλες και το αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρεται δροσερό και διατηρείται στο ψυγείο. 

Σχόλια