05 Ιουνίου, 2020

Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές

Υλικά


  • 12 πατάτες, 
  • 600 γραμμ. κιμά, 
  • 2 αυγά, 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • 2 φέτες ψωμί, 
  • 1 φλιτζ. γάλα, 
  • 50 γραμμ. βούτυρο 
  • 1/2 κιλό ζωμό κρέατος (κύβος), 
  • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση


Μουλιάζετετο ψωμί μέσα στο γάλα. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις αφήνετε μέσα στο νερό. Μέσα σε μια σαλατιέρα βάζετε τον κιμά, το ψωμί τριμμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα δυο αυγά, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε να γίνουν ένα μίγμα. Βγάζετε τις πατά-τες, τις κόβετε στη μέση και με ένα κουτάλι τις αδειάζετε ελαφρά. Τοποθετείτε τις πατάτες μέσα σε ταψί τη μια πλάι στην άλλη και τις γεμίζετε με τη γέμιση. Βάζετε πάνω από κάθε γεμισμένη πατάτα ένα κομματάκι βούτυρο.Ρίχνετε μέσα στο ταψί το ζωμό, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί και το βάζετε στο φούρνο. Αφήνετε το φαγητό 35 λεπτά (Θερμοκρασία 200° βαθμών). Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε το ταψί από το αλουμινόχαρτο, ρίχνετε λίγο νερό αν η σάλτσα δεν είναι αρκετή και το ψήνετε μερικά ακόμα λεπτά στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...