Λαδόψωμο με σουσάμι
Υλικά
- 4 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
- 1 μισό φλιτζ νερό
- 4 κ. σ. σησάμι
- 8 κ. σ. ελαιόλαδο
- μισό κ. γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 3 κ. σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Εκτέλεση
Σε ανοιχτό σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μισό ελαιόλαδο, τη μαγιά, τις 3 κ. σ. σησάμι και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το νερό ζεστό και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μια ζύμη λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με δροσερό πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ξαναζυμώνουμε και σχηματίζουμε μια μεγάλη μπάλα. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί Νο36 με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (και κάτω και στα πλάγια), τοποθετούμε τη ζύμη στη μέση και με την παλάμη μας πιέζουμε στο κέντρο της και στρώνουμε μέχρι να απλώσουμε τη ζύμη σε όλο το ταψί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, μπακλαβαδωτά το ψωμί, αλείφουμε την επιφάνεια με 2 κ. σ. ελαιόλαδο ρίχνουμε το υπόλοιπο σησάμι, ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 10', χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε περίπου για 45' - 60'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!