15 Ιουνίου, 2020

Αρακάς με μπέικον

Αρακάς με μπέικον

Υλικά
1 /2 κιλό κρεμμυδάκια
2 καρότα

1 κιλό αρακά ζάχαρη
1-12 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο και ψημένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Ξύνετε τα καρότα, τα πλένετε και τα κόβετε σε φετάκια. Βράζετε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τον αρακά. Σοτάρετε με βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα καρότα, τον αρακά και αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάσει.
 Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοψηθούν, ωσότου μείνουν σχεδόν με το βούτυρο. Ρίχνετε στο τέλος το μπέικον κομμένο σε κομματάκια και σοταρισμένο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...