Μακαρόνια μεθυσμένα

Μακαρόνια μεθυσμένα

Υλικά


  • 2 κουταλιές λάδι, 
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη 
  • 3 κρεμμύδια ιριλοκομμένα, 
  • 3 μάτσα μαϊντανό Ψιλοκομμένο 
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη 
  • 1 έως 2 κουταλάκια κάρι, 
  • 1/2 φλιτζ. κονιάκ 
  • 1 φλιτζ. άσπρο κρασί, 
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου 
  • 1 φλιτζ. νερό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι 
  • 1 πακέτο μακαρόνια, 
  • 1 1/2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη 


Εκτέλεση


Σωτάρετε στο λάδι και τη μαργαρίνη τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτετε και το μαϊντανό. Ρίχνετε τον πελτέ, τη ζάχαρη και το κάρι, μετά το κονιάκ, το κρασί, τους κύβους και το νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά 20 λεπτά. (Η σάλτσα πρέπει να είναι αραιή. Αν είναι πηχτή, ρίξτε λίγο ακόμα κονιάκ).
 Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, χωρίς να τα παραβράσετε, τα βουτυρώνετε και τα βάζετε σε μεγάλο πιρέξ. Τα ανακατεύετε με το τυρί και τη μισή σάλτσα και τα ψήνετε στο φούρνο επί 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα βγάζετε και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Σχόλια