10 Ιουνίου, 2020

Συμπεθεριές

Συμπεθεριές

Υλικά
50 γραμμ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι μεγάλο φιλοκομμένο 
100 γραμμ. ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη και ξεφλουδισμένη 
500 γραμμ. φασολάκια πράσινα 
4 κολοκυθάκια μικρά στα 
4 κομματιασμένα, 
4 μέτριες μελιτζάνες 
100 γραμμ. μπάμιες 
αλάτι, πιπέρι, 
δυόσμος τριμμένος όταν είναι ξερός,
 σέλινο φιλοκομμένο, 
1 ματσάκι βλήτα ή σέσκουλα, 
2-3 πατάτες 

Εκτέλεση

 Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδοκοκκινίζουμετο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να βράσει αρκετά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε καθαρισμένα και κομματιασμένα στην μέση τα φασολάκια και τα καρυκεύματα μαζί. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση επί 5' και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε και νερό όσο να σκεπάσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, την κουνάμε κατά διαστήματα ή πότε πότε χρησιμοποιούμε ξύλινη κουτάλα για να ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να «δέσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...