24 Ιουνίου, 2020

Χάντρες με ρίγανη


Χάντρες με ρίγανη

Υλικά 

♦ 500 γρ. φασόλια χάντρες
♦ 1 κ. γ. ρίγανη λίγο θυμάρι
♦ 1 κ. σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό 4-5 ντομάτες μικρές ή 1 κουτί ντοματάκια
♦ 4 κ. σ. ελαιόλαδο
♦ 1 μεγάλο κρεμμύδι 4-6 καυτερές πιπερίτσες 2-3  φύλλα δάφνης
♦αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση


Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σιγά σιγά τις χάντρες και τον πελτέ. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 45'. Προσθέτουμε τις ντομάτες ολόκληρες, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πιπερίτσες και τη δάφνη και λίγο πιπέρι. Συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο μέχρι 1 ώρα περίπου. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...