Χάντρες με ρίγανη
Υλικά
♦ 500 γρ. φασόλια χάντρες
♦ 1 κ. γ. ρίγανη λίγο θυμάρι
♦ 1 κ. σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό 4-5 ντομάτες μικρές ή 1 κουτί ντοματάκια
♦ 4 κ. σ. ελαιόλαδο
♦ 1 μεγάλο κρεμμύδι 4-6 καυτερές πιπερίτσες 2-3 φύλλα δάφνης
♦αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σιγά σιγά τις χάντρες και τον πελτέ. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 45'. Προσθέτουμε τις ντομάτες ολόκληρες, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πιπερίτσες και τη δάφνη και λίγο πιπέρι. Συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο μέχρι 1 ώρα περίπου. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!