Ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα
Υλικά
• 1 κιλό ψάρι σε φέτες (συναγρίδα, μπακαλιάρος κλπ.)
• 4 πατάτες μέτριες
• +/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο)
• 1 καρότο
• 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
• χυμό 1 λεμονιού
• 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
• 1 ποτήρι ζεστό νερό
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και το καρότο και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος της και κάνετε μια στρώση με τις μισές πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγο από το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στρώνετε από πάνω τα ψάρια. Αλατοπιπερώνετε, απλώνετε από πάνω τα καρότα, πασπαλίζετε με λίγα κρεμμύδια και μυρωδικά και τελειώνετε με μια στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα μυρωδικά και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Προσθέτετε το κρασί, το χυμό του λεμονιού και τον πελτέ δια-λυμένο στο ζεστό νερό (εάν δεν σκεπάζεται το φαγητό με νερό, προσθέτετε λίγο ακόμη). Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν τα ψάρια και οι πατάτες και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες ζεστό ή χλιαρό, πασπαλισμέ-νο με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πηγή: Νικ. Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!