25 Ιουνίου, 2020

Σπετζοφάϊ Πηλιορείτικο

Σπετζοφάϊ Πηλιορείτικο

ΥΛΙΚΑ 

•'/2 κιλό πιπεριές πράσινες 
•'/2 κιλό μελιτζάνες αργίτικες 
• 3 τομάτες ψιλοκομμένες 
• 4 λουκάνικα καπνιστά πικάντικα 
• 100 γρ. λάδι 
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
• Λίγο σκόρδο 
• '/2 κουτ. γλ. ζάχαρη 
• Αλατοπίπερο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζετε και βγάζετε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε οριζόντια σε φαρδιές λωρίδες. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα κομμάτια, τις πασπαλίζετε με αλάτι (να ξεπικρίσουν). Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες (αφού τις ξεπλύνετε καλά από το αλάτι και τις στραγγίσετε καλά). Αφήνετε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά και προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτετε τις ντοματούλες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 30 λεπτά να φύγουν τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...