29 Ιουνίου, 2020

Σπανάκι στον φούρνο

Σπανάκι στον φούρνο 

Υλικά 

• 1 Υ2 κιλό σπανάκι 
• 3 φλ. τσαγιού γάλα 
• 3 κ.α. αλεύρι 
• 3 κ.α. βούτυρο 
• 2 αβγά χτυπημένα 
• μοσχοκάρυδο τριμμένο 
• αλάτι 
• πιπέρι 

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το βράζόυμε 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξει και, αφού κρυώσει, το στύβουμε να φύγουν τα υγρά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής: διαλύουμε σε κατσαρολίτσα το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά στη φωτιά ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα αβγά, μία κουταλιά βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε την μπεσαμέλ με το σπανάκι, στρώνουμε καλά το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί, σκορπάμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...