Σπανάκι στον φούρνο
• 1 Υ2 κιλό σπανάκι
• 3 φλ. τσαγιού γάλα
• 3 κ.α. αλεύρι
• 3 κ.α. βούτυρο
• 2 αβγά χτυπημένα
• μοσχοκάρυδο τριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το βράζόυμε 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξει και, αφού κρυώσει, το στύβουμε να φύγουν τα υγρά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής: διαλύουμε σε κατσαρολίτσα το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά στη φωτιά ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα αβγά, μία κουταλιά βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε την μπεσαμέλ με το σπανάκι, στρώνουμε καλά το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί, σκορπάμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!