Tόvos και άσπρα φασόλια με ελιέs
Υλικά

Εκτέλεση
1 Βάλτε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον τόνο. Προσθέστε το ξίδι, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε.
2 Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε, αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να το χρειαστείτε. Αν το φτιάξετε πιο πριν, αφήστε το πάλι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το σερβίρετε.
Χρησιμοποιήστε πράσινα φασόλια αντί για άσπρα— έχουν πιο απαλή υφή.
Υλικά

- 400 γρ. φασόλια άσπρα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 400 γρ. ξερά άσπρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα
- 2 κονσέρβεs τόνου των 200 γρ. σε λάδι, στραγγισμένες
- 2 κτσ ξίδι από λευκό κρασί αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κτγ μουστάρδα με σπόρουs
- μισό κτγ ήπια πάπρικα περίπου
- 12 μαύρες ελιέs, χωρίς το κουκούτσι και στη μέση
- 2 κτγ κάπαρη σε ξίδι, στραγγισμένη
Εκτέλεση
1 Βάλτε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον τόνο. Προσθέστε το ξίδι, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε.
2 Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε, αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να το χρειαστείτε. Αν το φτιάξετε πιο πριν, αφήστε το πάλι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το σερβίρετε.
Χρησιμοποιήστε πράσινα φασόλια αντί για άσπρα— έχουν πιο απαλή υφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.