Καλαμάρια Γεμιστά
- 4 καλαμάρια από 400-500 γρ. το καθένα (τα καλαμάρια είναι προτιμότερο να είναι φρέσκα)
- 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
- 1 ποτήρι του νερού ρύτι κίτρινο, για πιλάφι
- 1/2 κουταλιά τηs σούπαs ντομάτα πελτέs
- λίγοs μαϊντανόs αλάτι πιπέρι
- 3 ποτήρια νερό
- 2-3 σκελίδεs σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τραβώνταs το κεφάλι προ τα πάνω για να μη σκίσουμε καθόλου το κορμί. Τα πλένουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από λίγο τα ψιλοκομμένα μουστάκια. Σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφού λιγοστέψει η σάλτσα, προσθέτουμε 1μισι ποτήρι νερό. Μόλιs πάρει βράση αυτό το νερό, ρixνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε λίγο να φουσκώσει το ρύζι. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια σαν να γεμίζουμε ντομάτεs γεμιστέ. Ράβουμε με βελόνι και χοντρή κλωστή (εγω βάζω οδοντογλυφίδες) την πάνω μεριά από τα καλαμάρια για να μη φύγει η γέμιση. Θα περισσέψει λίγη γέμιση και Θα περισσέ-ψουν και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια. Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ταψί και βάζουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, τα υπόλοιπα μουστάκια και περίπου 1μισι ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σου 170 βαθμούs, για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!