Μπαρμπούνια με ντομάτα

  

Μπαρμπούνια με ντομάτα 

Υλικά

  • 2 μέτρια μιιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1κιλο μεγάλα μπαρμπούνια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κιλό ντομάτες 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο αλάτι, 
  • πιπέρι μαϊντανό άνηθο ψιλοκομμένο 
  • μερικές πράσινες ελιές (προαιρετικές) 
  • φετάκια λεμονιού γαλέτα 

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε και πλένετε τα μπαρμπούνια. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, αφού τις περάσετε από το μύλο των χόρτων, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει επί 1/2 ώρα. Βάζετε σε ταψί τα μπαρμπούνια, ρίχνετε επάνω τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο και με λίγη γαλέτα. Προσθέτετε τις ελιές, αφού τις καθαρίσετε από το κουκούτσι. Ψήνετε τα μπαρμπούνια σε μέτριο φούρνο επί 1/2 περίπου ώρα. Τα σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με φετάκια λεμονιού, με κομμάτια ντομάτας ή κόκκινης πιπεριάς και με μαϊντανό. 


Σχόλια