08 Ιουλίου, 2020

Πράσινη σαλάτα με γαρίδες

Πράσινη σαλάτα με γαρίδες 

Υλικά

• 1 μέτριο μαρούλι
• 1 αγγούρι 
• 1 φλιτζ. τσαγιού προβρασμένες γαρίδες (κατεψυγμένες) 
• κάπαρη 
• χυμό 1 λεμονιού 
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
• αλάτι, πιπέρι 
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (πικάντική ή απαλή) 

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες, τις στεγνώνετε και εάν είναι μεγάλες, τις κόβετε σε κομμάτια. Τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού. 
Καθαρίζετε το μαρούλι και το πλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Το στεγνώνετε και το κόβετε σε κομμάτια. Το βάζετε σε σαλατιέρα. 
Πλένετε το αγγούρι και το κόβετε σε κύβους ή φέτες (εάν Θέλετε κρατάτε τη φλούδα του). Το ρίχνετε και αυτό στη σαλατιέρα. 
Κατόπιν, ρίχνετε στη σαλατιέρα τις γαρίδες και την κάπαρη. 
Ανακατεύετε σε μπολ το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα τη σαλάτα σας. Ανακατεύετε και σερβίρετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...