17 Ιουλίου, 2020

Λάχανο γιαχνί

Λάχανο γιαχνί 

Υλικά 
1/2 κιλό λάχανο 
30 γραμμ. βούτυρο 
1μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
100 γραμμ. λαρδί καπνιστό 
250 γραμμ. κρασί 
100 γραμμ. καρύδια , 
αλάτι 

Εκτέλεση:

 Ανοίγουμε το λάχανο φύλλο-φύλλο. Αφαιρούμε τα χοντρά κομμάτια. Βράζουμε να μαλακώσουν αρκετά 
τα φύλλα του. Τα ξεβγάζουμε, τα στραγγίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το βρασμένο λάχανο. Τοποθετούμε πάνω το λαρδί κομμένο σε μπαστουνάκια. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα καρύδια. Βάζουμε το λάχανο σε μια σαλατιέρα. Τοποθετούμε τα κάστανα στο κέντρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...