Λάχανο γιαχνί

Λάχανο γιαχνί 

Υλικά 
1/2 κιλό λάχανο 
30 γραμμ. βούτυρο 
1μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
100 γραμμ. λαρδί καπνιστό 
250 γραμμ. κρασί 
100 γραμμ. καρύδια , 
αλάτι 

Εκτέλεση:

 Ανοίγουμε το λάχανο φύλλο-φύλλο. Αφαιρούμε τα χοντρά κομμάτια. Βράζουμε να μαλακώσουν αρκετά 
τα φύλλα του. Τα ξεβγάζουμε, τα στραγγίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το βρασμένο λάχανο. Τοποθετούμε πάνω το λαρδί κομμένο σε μπαστουνάκια. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα καρύδια. Βάζουμε το λάχανο σε μια σαλατιέρα. Τοποθετούμε τα κάστανα στο κέντρο. 

Σχόλια