21 Ιουλίου, 2020

Κοτόπούλο κρασάτο πιλάφι

Κοτόπούλο κρασάτο πιλάφι 

Υλικά 

1 κοτόπουλο 
250 γραμμ. ρύζι 
150 γραμμ. βούτυρο 
2 κουτ, της σούπας ντομάτα πελτέ, 
1 κρεμμύδι 
1 ποτήρι του λικέρ άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και το τσιγαρίζουμε. Το αλατοπιπερώνουμε και όταν ροδοκοκκινίσει, το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό και τ' αφήνουμε να σιγοψηθεί γύρω στα 30 λεπτά της ώρας. 
Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα που έχει το λίγο ζουμί, ρίχνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, βάζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθίσει. Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και καθαρισμένο, τ' ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα για λίγο. Υστερα λιώνουμε την ντομάτα πελτέ με νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ανά-λογο αλάτι και πιπέρι και το νερό που χρειάζεται. Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ' αφήνουμε στη φωτιά γύρω στα 15-20 λεπτά της ώρας. Όταν ετοιμαστεί το σερβίρουμε ξεχωριστά το κοτόπουλο σε πιατέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...