Κοτόπούλο κρασάτο πιλάφι

Κοτόπούλο κρασάτο πιλάφι 

Υλικά 

1 κοτόπουλο 
250 γραμμ. ρύζι 
150 γραμμ. βούτυρο 
2 κουτ, της σούπας ντομάτα πελτέ, 
1 κρεμμύδι 
1 ποτήρι του λικέρ άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και το τσιγαρίζουμε. Το αλατοπιπερώνουμε και όταν ροδοκοκκινίσει, το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό και τ' αφήνουμε να σιγοψηθεί γύρω στα 30 λεπτά της ώρας. 
Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα που έχει το λίγο ζουμί, ρίχνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, βάζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθίσει. Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και καθαρισμένο, τ' ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα για λίγο. Υστερα λιώνουμε την ντομάτα πελτέ με νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ανά-λογο αλάτι και πιπέρι και το νερό που χρειάζεται. Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ' αφήνουμε στη φωτιά γύρω στα 15-20 λεπτά της ώρας. Όταν ετοιμαστεί το σερβίρουμε ξεχωριστά το κοτόπουλο σε πιατέλα. 

Σχόλια