Κιμάμπι

Κιμάμπι

Υλικά

1 κιλό πληγούρι ψιλό, 
1/2 κιλό κιμάς 
2 μεγάλα κρεμμύδια,
 βούτυρο 
αλεύρι, 
αλάτι, πιπέρι, 
φέτες λεμονιού 

Εκτέλεση

 Παρασκευάζουμε τον κιμά όπως ακριβώς για τα μακαρόνια, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα και φροντίζοντας να είναι στεγνός, δίχως υγρά. Ανακατεύουμε με τον κιμά, τα κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη, αρκετό βούτυρο ή φυτίνη, καθώς και μπόλικο αλατοπίπερο να γίνει πικάντικος και τον βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Καθαρίζουμε το ψιλό πληγούρι, το ξεπλένουμε, το μουσκεύουμε με 1 φλιτζ. νερό για 15' και το ζυμώνουμε ρίχνοντας 2-3 χούφτες αλεύρι και λίγο αλάτι. Παίρνουμε από την ζύμη στρογγυλές μπάλες και με επιδέξιες κινήσεις, ανοίγουμε με το δάκτυλό μας μια γούβα στην μπάλα. Βρέχοντας συνέχεια τα δαχτυλά μας στο νερό, προσπαθούμε να πλάσουμε με την μπάλα της ζύμης μια κούπα με βάση φαρδιά, στόμιο στενό καιτατοιχώματα όσο πιο λεπτά γίνεται. Γεμίζουμε την κούπα με μια κουταλιά κιμά και δουλεύοντας προσεκτικά και βρέχοντας συνεχώς με νερό τα δακτυλά μας, κλείνουμε το στομιό της. Αφού τελειώσουμε τις μπάλες, τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο που βράζει, τις αφήνουμε να βράσουν, 10' περίπου και τις βγάζουμε μετρυπητή κουτάλα. Σερβίρονται ζεστές σε πιατέλα, γαρνιρισμένες με φέτες λεμονιού τριγύρω και τρώγονται ζεστές. 

ιδέες πήρα απο συνταγή της Λωξάντρας

Σχόλια