Υλικά
για 1 καρβελάκι
- 450 γραμ. αλεύρι (κατάλληλο για ψωμί)
- 1/2 κουταλιά σούπας μαγιά σκόνη
- 11/4 φλιτζανιού νερό (χλιαρό)
- 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)
- 2 κουταλιές παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι (τριμμένο)
- 1 αβγό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε λίγο αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος Χυλός. Σκεπάζετε το μίγμα και το αφήνετε σε ζεστό σημείο για 1/2 ώρα να φουσκώσει.
2. Στη συνέχεια, κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του. Ρίχνετε στη λακκούβα το αβγό (εάν βάλετε), το λάδι, το αλάτι, το υπόλοιπο νερό και το μίγμα με τη μαγιά. Αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στα υγρά υλικά και να πετύχετε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη που δεν Θα κολλάει στα χέρια σας. Εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι.
3. Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε σε κάποιο ζεστό σημείο της κουζίνας σας μια 2 ώρες περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνετε και προσθέτετε τα τυριά. Ζυμώνετε και φτιάχνετε ένα καρβελάκι. Βάζετε το καρβελάκι σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, το πατάτε λίγο με τα χέρια σας για να γίνει κάπως πλατύ και το αφήνετε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1 ώρα ακόμη.
4. Χαράζετε το καρβελάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30" 35 μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
✓Εναλλακτικά μπορείτε να ανrι-καταστήσετε τα συγκεκριμένα τυριά με κάποια άλλα της αρεσκείας σας
πηγή ιδέες απο Νικ. Τσελεμεντέ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!