Χταπόδι με μακαρόνια ή ρυζάκι ή κριθαράκι
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1/2 κιλό μακαρόνια ή ρύζι ή κριθαράκι
- 1 /2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
- 1 μισο φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 1 ποτήρι κρασί αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια μέτρια
Εκτέλεση
Το χταπόδι, αν είναι ξερό, το βάζετε από το βράδυ στο νερό. Το πλένετε με ζεστό και κρύο νερό πολλές φορές, ώστε να φύγει η βαριά μυρωδιά που έχει. Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε σουρωτή να στραγγίξει. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνετε και το χταπόδι, το τσιγαρίζετε λίγο και το σβήνετε με το κρασί. Το ανακατεύετε, ρίχνετε νερό και το αφήνετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά. 'Οταν θα τρυπιέται λίγο με το πιρούνι, ρίχνετε την ντομάτα και το αλατοπίπερο και το αφήνετε μέχρι να ψηθεί πολύ καλά. Βγάζετε τότε το χταπόδι σε πιατέλα και στην σάλτσα ρίχνετε τα μακαρόνια που έχετε βράσει ξεχωριστά. Τα αφήνετε να βράσουν μαζί 20' μέχρι να μείνουν με κανονική σάλτσα, οπότε τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!