ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ 

Υλικά

  • 1 μισο κιλό αρνί σε μερίδες (χωρίς τα κόκαλα) .
  • 1/4  κούπας λάδι ή βούτυρο 
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια 
  • 1 κουταλιά αλεύρι 
  • αλάτι, πιπέρι .1/2  κούπας ζωμό κρέατος ή νερό 
  • 1 φύλλο δάφνης  
  • 1/4 κουταλάκι Θυμάρι 
  • 1 αυγό 
  • 1/4  κούπας χυμό λεμονιού 
  • 1 γαλλικό ψωμί σε φέτες 
  • 1/4  κούπας μαλακό βούτυρο 
  • 1 κόκκινη πιπεριά για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αφαιρέστε όλο το  νερό λίπος από το κρέας. Πλύντε το και σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να φύγει το νερό τους και να γίνουν διάφανα. Ρίξτε το αλεύρι κι ανακατέψτε το με τα κρεμμύδια. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κρέατος, τα μυρωδικά και ξαναβάλτε μέσα το κρέας. Σιγοβράστε το φαγητό σκεπασμένο, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να λιώσουν τα κρεμμύδια. Μ' ένα πιρούνι αφαιρέστε το κρέας και βάλτε το σε μια άλλη κατσαρόλα. Αφαιρέστε τη δάφνη και χτυπήστε τη σάλτσα με τα κρεμμύδια 1' στο πολυμίξερ, να σχηματιστεί μια άσπρη πηχτή σάλτσα. Βάλτε τη σάλτσα μαζί με το κρέας στην κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και, όταν αρχίσει να βράζει, χτυπήστε σ' ένα μπολ το αυγό με το χυμό λεμονιού, ρίξτε και ανακατέψτε λίγη από τη σάλτσα και αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά, να πάει παντού. Αραδιάστε τα κομμάτια του αρνιού σε μεταλλική πιατέλα, περιχύστε τα με λίγη σάλτσα και την υπόλοιπη σερβίρετέ τη χωριστά μέσα σε σαλτσιέρα. Στολίστε το κρέας με λωριδίτσες κόκκινης πιπεριάς. Συνοδέψτε το φαγητό με φρυγανισμένα ψωμάκια και πουρέ από πατάτες και καρότα. Για να φτιάξετε τα ψωμάκια, αλείψτε τις φέτες και από τις δύο πλευρές με ελάχιστο μαλακό βούτυρο. Τηγανίστε τες σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ή, αν προτιμάτε, φρυγανίστε τες στο φούρνο. 

 
πληροφορίες πήρα απο συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Σχόλια